„Nu cred că România se află într-o asemenea situație”, a spus Teodorovici, la postul de televiziune Antena 3.

„Eu și în 2009 am spus că acea criză am creat-o noi, prin acele stupide tăieri de salarii”, a adăugat ministrul Finanțelor.

El crede că un mare risc pentru România îl reprezintă dependența foarte mare de UE, de circa 80%, în ce privește schimburile comerciale, și că „trebuie să dăm drumul la investiții, ca să nu mai avem această dependență”.

În opinia lui Teodorovici, acesta este și unul dintre motivele pentru care inflația se află la cote atât de ridicate. Totuși, ministrul consideră că în următoarea perioadă vom asista la o atenuare a inflației.

„Probabil din acest moment va mai crește foarte puțin, apoi o va lua în jos. Acum suntem undeva la 5%, până la sfârșitul anului vom fi la 3,1%, așa cum am estimat”, a spus Eugen Teodorovici.

Subiectul unei posibile crize a fost ridicat miercuri de Valentin Lazea, economistul-șef al Băncii Naționale a României (BNR). România are al doilea cel mai mare deficit de cont curent din Uniunea Europeana, după Marea Britanie, astfel că după retragerea Regatului Unit, vom rămâne cel mai expus stat din UE, în cazul unei crize economice, a arătat Lazea.