„Va fi o analiză a consiliului de administraţie şi cu siguranţă va fi un alt director. Aceasta a fost înţelegea cu domnul Susanu”, a spus Dragoş Titea, secretar de stat în ministerul de resort, citat de Agerpres. 

Acesta a fost întrebat de către deputaţi dacă au încercat să îl convingă pe Florin Susanu să rămână. „Şi noi, şi Consiliul de Administraţie, am avut discuţii cu Susanu. Odată ce decizia va fi luată, va fi făcută publică”, a arătat Titea. 

La rândul său, Florin Susanu a afirmat că Tarom trebuie să facă schimbări majore dacă vrea să rămână pe piaţă. 

„Tarom trebuie să facă nişte schimbări majore, altfel nu va rezista pe piaţă, vizavi de personal, personalul navigant care este într-o continuă mişcare. Companiile din Asia, din Golf, oferă beneficii mult mai mari. Peste trei zile, probabil, mă voi întoarce în cockpit şi voi zbura, acolo unde îmi este locul”, a menţionat Susanu.

Fostul şef al Tarom, Eugen Davidoiu, a declarat marţi în cadrul Comisiei pentru transport a Camerei Deputaţilor că  Ministrul Transporturilor i-a cerut demisia din funcţia de director general al Tarom, „iar eu am făcut acest lucru, deşi nu aveam motiv”.

„Nu ar fi trebuit să îmi dau demisia, pentru că ceea ce am făcut în aceste şapte luni a fost în interesul companiei de stat Tarom. După şedinţa de Guvern din acea zi când cu jumătate de oră înainte s-au cerut pierderile companiei să fie transmise către Guvern, seara ministrul transporturilor mi-a cerut demisia. Într-un gest de onoare am făcut acest lucru şi mi-am asumat, deşi nu aveam niciun motiv să îmi dau demisia. În momentul în care am ajuns în acea companie, în februarie 2017, am constatat că acea companie deja era cu 28,5 milioane de lei pe pierdere. Au urmat în februarie alte 25 de milioane, iarăşi în martie 20 milioane de lei, cert este că s-a ajuns la un total de 90-100 milioane lei pierdere”, a spus Davidoiu. 

El a precizat că pierderea se datora faptului că au fost scoase din flotă avioane A310, la finalul anului 2016, fără a fi nimic pus în loc. 

„Compania vânduse bilete cu multe luni înainte pentru acele rute. Am găsit acea pierdere, sigur că nu am avut posibilitatea legală de a instrumenta un demers ca să influenţez declinul în care Tarom era. Acum, din acea pierdere au mai rămas 97 de milioane lei. Am găsit o companie neinformatizată, care de peste 2 ani nu mai avea niciun soft din care să ştie care este traficul de conexiune ca să poată să îşi facă o profitabilitatea rutelor”, a mai arătat fostul director. 

Pe 21 august, Consiliul de Administraţie al TAROM a luat act de demisia lui Eugen Davidoiu din funcţia de director general provizoriu şi l-a desemnat pe Florin Susanu pentru a prelua această funcţie, cu un contract de mandat de o lună.