Un studiu efectuat pe un esantion de 150.000 de polite de asigurare din Germania a confirmat faptul ca exista mari diferente intre obiceiurile de condus ale barbatilor in comparatie cu femeile. Astfel, s-a constatat ca numai 16% dintre soferii germani isi imprumuta masina prietenilor, in timp ce peste 25% din femeile care conduc o masina isi imprumuta autovehiculul.

De asemenea, studiul a relevat obiceiuri diferite in ceea ce priveste valoarea investitiei financiare pentru achizitionarea unei masini. Barbatii prefera sa se afle la volanul unei masini mult mai scumpe in comparatie cu preferintele femeilor. Mai mult, in timp ce 5,1% din soferii germani detin masini mai scumpe de 50.000 de euro, numai 2% din soferite au facut o astfel de investitie.

Barbatii parcurg si mai multi kilometri cu masina. Circa 46% din soferii supusi acestui sondaj parcurg intre 12.000 si 30.000 de kilometri pe an, in timp ce 60% dintre femeile ce au participat la acest studiu conduc mai putin de 12.000 de kilometri intr-un an.

Sondajul a fost realizat de compania de consultanta NAFI, la comanda Capital Investor. „Comparatia intre barbatii si femeile care conduc masini a confirmat majoritatea perceptiilor legate de acest aspect” a precizat CEO-ul NAFI, Ivana Hoeltring.

Sursa: DW