Când auzi numele Audemars Piguet te gândești, imediat, la celebra colecție Royal Oak. Ei bine, la ediția din acest an a SIHH, celebra manufactură a avut printre exponate o brățară din aur alb cu 10.227 de diamante totalizând 65,91 carate, poziționate spectaculos în forme asemănătoare unor conuri. Unul ditre acestea ascunde cadranul unui ceas cu funcții cât se poate de simple. Denumită Diamond Outrage, piesa este a treia și ultima din colecția Haute Joaillerie. Conform oficialilor Audemars Piguet prețul acestei ciudățenii pe care fie o placi, fie o urăști poate fi aflat dar de cei interesați să o cumpere.

O altă piesă din categoria „ciudățenii” este MB&F HM7 Aquapod. Dacă de la Audemars Piguet era mai greu de așteptat o piesă care să corespundă ideii de „ciudat”, de la Max Büsser, creatorul impresionantelor Horological Machines, un ceas care să arate ca o navă spațială nu mai este deloc o surpriză. Deși, privit superficial, ceasul pare a avea dimensiuni normale el este, de fapt, foarte mare. Diametrul este de 53,8 mm în timp ce înălțimea întregului ansamblu atinge 21,3 mm (!).

Al treilea ceas prezentat la SIHH 2017 care poate fi inclus în zona „ciudățeniilor” este Ulysse Nardin Freak Innovision 2. După ce prima întruchipare a unei piese Innovision din colecția Freak a apărut în 2007, acum maeștrii Ulysse Nardin au împins tehnologia mai departe, piesa incluzând ceea ce ei numesc eșapament Dual Constant, o evoluție a cunoscutului eșapament Achor. Apoi, pe lângă multe alte inovații, precum balancierul din siliciu, componentele din aur dur, ceasul aduce o noutate în industrie afișând ora mai întâi de la 1 la 11 și, mai apoi, de la 13 la 23.