Jana Bennett si Jenny Abramsky, sefii departamentelor de radio si de televiziune din cadrul BBC au primit bonusuri in valoare totala de circa 40.000 lire. Problema nu ar fi asa de grava daca rezultatele renumitei companii nu ar fi fost slabe si nici nu ar fi urmat disponibilizari si restrangeri de activitate.

Concret, Bennett a incasat 23.000 lire iar Ambarsky 19.000 lire. Sumele au fost reduse la 40% din valoarea lor tocmai din cauza slabelor rezultate. Si salariile directorilor din BBC au crescut cu 8% in ultimele 12 luni, de la 4,25 milioane lire la 4,96 milioane lire, prin comparatie cu o crestere de doar 4% cat au avut angajatii.

Directorul general al BBC, Mark Thompson a declarat pentr The Guardian ca bonusurile si salariile au fost mai mici decat in restul industriei de profil, „unii candidati pentru posturi de conducere ar putea sa izbucneasca in ras cand o sa auda de pachete salariale le putem oferi acum”, a adaugat el. Afirmatia sa este corecta, deoarece Andy Duncan, directorul Channel 4 a avut anul trecut un bonus de 98.000 lire, Michael Grade directorul ITV a avut un bonus de 967.000 lire iar Thompson insusi a incasat un bonus de 55.000 lire.