Porsche Romania, importatorul SEAT pe piata locala isi va extinde reteaua de distributie a acestei marci cu inca doi dealeri, unul in Pitesti si celalalt in Bacau, a declarat pentru Capital Online, Bogdan Militaru, directorul pentru marca Seat, in cadrul companiei.

Potrivit lui Miliatru, cele doua investiţii vor ajunge impreuna la suma de aproximativ patru milioane de euro, insa nu a putut preciza care sunt numele viitorilor dealeri. La Pitesti, desi a fost ales noul dealer, parteneriatul nu a fost inca finalizat, in timp ce in Bacau ramane de ales una dintre cele patru optiuni propuse in prezent. Directorul marcii Seat a precizat ca termenul estimat pana la inaugurarea showroom-ului din Pitesti este 1 aprilie 2009, in timp ce reprezentanta din Bacau, ar putea fi deschisa la sfarsitul lunii inuie 2009.

Ambele investitii vor fi de tip greenfield. Demararea lucrarilor la centrul din Pitesti vor incepe in aproximativ una sau doua luni. Reprezentantele Seat vor avea spatii de tip Weltauto, showroon si service, iar forta de munca angajata va ajunge la 60-70 de persoane numai in locatia pitesteana.

Pe de alta parte, conform declaratiilor din cadrul evenimentului de lansare al noului Ibiza, ale directorului general al Porsche Romania, Brent Valmar, Seat va lansa 40 de modele noi si restilizate pe piata locala in urmatorii zece ani. Valmar a precizat ca tinta de vanzari a marcii pe piata din romania este de circa 5.500 de unitati pentru acest an, dintre care aproximativ 500-600 de masini se dorestc a fi din noul Ibiza.