Eduard Haris a avut acest vis încă de pe vremea când studia actoria, iar acum a prins formă cu ajutorul  trainerilor Camelia Pintilie şi Mihai Munteniţă. Așa că, pe 12 mai se deschide ACTELIER, singurul studio de workshopuri care preia tehnici din actorie pentru a fi aplicate în comunicarea din mediul de business. Gândit ca un antrenament de 12 săptămâni, la ACTELIER se întâlnesc actori profesionişti cu oameni de business, fie că sunt antreprenori, angajaţi sau angajatori.

Obiectivul principal al workshopurilor constă în dezvoltarea şi dezvăluirea unor abilităţi profesionale mai puţin exploatate, care pot transforma o situaţie obişnuită de business (întâlniri de afaceri, prezentări susţinute în faţa unui client, interviuri oferite presei sau discursuri) într-o oportunitate în carieră sau în afacerea personală.

„Actoria m-a ajutat să mă înţeleg pe mine. Să-mi vad defectele, să-mi văd calităţile şi să le pun în balanţă; şi să-mi dau seama că nu pot sa traiesc nici fără defecte, nici fără calităţi. Că am nevoie de toate împreună. Actoria m-a echilibrat într-un fel”, spune actorul Andi Vasluianu.

Întrebat care ar fi beneficiile adaptării unor tehnici din actorie la comunicarea de business, un alt actor foarte cunoscut, Marius Manole, se referă la actorie ca la ceva care ”îţi dă un soi de siguranţă şi un soi de autocunoaştere”. ”Prin actorie te poţi cunoaşte foarte bine şi dacă te cunoşti foarte bine ai mai multă încredere în tine şi ştii ce să faci cu tine pe lumea asta”, subliniază Manole.

De asemenea, făcând referire la mediul de business şi la modul în care actoria îi poate influenţa pe oameni în profesia lor, actrița Crina Semciuc este de părere că i-ar ajuta să treacă mai mult peste anumite situaţii, în sensul că în momentul în care ai încredere în tine, lucrurile merg de la sine.

Un alt nume foarte cunoscut pe scena teatrului și filmului românesc, Florin Piersic Jr., spune despre actorie, ca inovaţie pentru comunicarea din mediul de business, că îi apropie foarte tare pe oameni. ”Nu mai zic de creativitate şi imaginaţie”, conchide el.