„Vreau să vă aduc la cunoştinţă că în momentul în care grupul de persoane care a pătruns în Primărie neautorizat a făcut acest lucru mai multe persoane din rândul celor care lucrează la Poliţia Locală au fost rănite, motiv pentru care la ieşire persoanele respective vor fi legitimate, pentru că în acest moment organele de poliţie sunt în interiorul primăriei şi vizionează camerele de luat vederi”, a spus Bădulescu. 

El a menţionat, în cadrul şedinţei CGMB, că exerciţiul de democraţie nu se face prin forţă, ci cu bună credinţă. 

În sediul Primăriei Municipiului Bucureşti sunt prezenţi reprezentanţi ai SMURD, Poliţiei şi Jandarmeriei. 

Unul dintre cetăţenii care au intrat în sala de şedinţe le-a explicat jurnaliştilor că a respectat legea formulând o cerere pentru a participa la şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti. În opinia sa, accesul la şedinţă trebuia să-i fie permis. 

Aproximativ 20 de cetăţeni şi reprezentanţi ai unor asociaţii au intrat, joi, la şedinţa de Consiliu General, creând o busculadă, după ce au aşteptat aproximativ o oră la intrarea în Primăria Capitalei, pentru a li se permite accesul. 

„Imediat după ce ordinea de zi a fost făcută publică, am depus o cerere pentru a participa la această şedinţă, ca orice cetăţean. În urmă cu două zile am mai depus o cerere, după ce am verificat în amănunt ce conţinea ordinea de zi, solicitând să iau cuvântul pentru a aduce nişte amendamente la proiectul privind rastelele pentru biciclete. Am venit aici, la ora 11,45, erau deja aproximativ patru persoane cărora li s-a spus că nu li se permite accesul în sală. Nu s-a justificat în vreun fel. Am întrebat dacă pot să intru şi mi s-a spus că nu există nicio listă, dar că locurile sunt ocupate”, a declarat reprezentantul Asociaţiei OPTAR, Marian Ivan. 

El a adăugat că reprezentanţii Poliţiei Locale de la intrarea în Primărie nu aveau nicio listă de acces. 

AGERPRES