Gigantul sud-coreean a anunţat că a reuşit să transmită date la viteza de 1 GB pe secundă pe o distanţă de doi kilometri între două terminale, în timp ce reţeaua actuală 4G transmite 75 MB.
"Utilizatorii vor beneficia de o largă gamă de servicii precum filme 3D şi jocuri şi streaming de conţinut în UHD", arată compania într-un comunicat.

Noua tehnologie foloseşte frecvenţa EHF (frecvenţe super înalte), dar nu corespunde încă niciunei norme recunoscute de autorităţile internaţionale în domeniu.
Tehnologia 4G permite transferul de date cu o viteză de peste 100 Mb/s chiar şi atunci când persoana se află în mişcare. În anul 2009, TeliaSonera a anunţat lansarea primei reţele comerciale 4G/LTE din lume.

Conform unui raport Ericsson despre traficul mondial de date și piața de telefonie mobilă, până în 2017, 85% din populația lumii va beneficia de acoperire 3G, în timp ce numărul abonaţilor de telefonie mobilă va creşte de la cei 6 miliarde înregistraţi la finalul anului 2011 până la aproximativ 9 miliarde de abonați. Ericsson estimează că, până în 2017, jumătate din populația lumii va beneficia de acoperire LTE/4G. Numărul de abonamente pentru smartphone-uri va crește până la 3 miliarde în 2017.