Referindu-se la actualul Guvern, Dan Bucşa a arătat că investiţiile sunt la nivelul lui 2012, apreciind că este o execuţie mai bună decât tot ceea ce a fost în ţară în ultimii opt ani. 

Totodată, macroeconomistul a mărturisit că leul este supraevaluat peste nivelul din 2009, ceea ce nu ajută deloc exporturile. De pildă, forintul este mult mai slab decât nivelul din 2009. “România este singura ţară în care exporturile cresc mult mai puţin decât importurile, astfel degicitul commercial se adânceşte”, a explicat el. Conform spuselor sale, dacă leul s-ar corela cu evoluţia foritului din ultimii ani ar trebui să ajungă la un nivel de 4,7 lei/euro, în timp ce dacă s-ar corela cu evoluţia leului, atunci nivelul ar fi de 5 lei/euro. „Dacă nu avem investiţii străine mari, atunci va trebui să depreciem moneda”, a subliniat Dan Bucşa. El a mai spus că încetinirea investiţiilor în 2016 este cauzată, în principal, de absorţia mai slabă a fondurilor europene. “Absorţia fondurilor europene va scădea anul acesta. România ar putea rămâne din nou în urma regiunii”, a mai zis macroeconomistul. 
În opinia sa, cea mai mare problemă a României la ora actuală, este reprezentată de acei trei milioane de oameni care trebui să muncească şi nu-şi caută de lucru, majoritatea din mediul rural. „Din punct de vedere al lipsei de corelare între creșterea salarială și productivitate, România a revenit la nivelurile de dinainte de criză”, a subliniat el. Dan Bucşa a adăugat că singura țară din zonă care face ceva în acest sens este Polonia, care are programe de angajare a populației din mediul rural.