Echipele de experti din cadrul Ministerului Transporturilor (MT) si a Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR) au terminat analizarea dosarelor depuse de firmele si consortiile care doresc sa construiasca segmentul Comarnic-Brasov, din cadrul autostrazii A3 (Bucuresti-Brasov). Acesta este totodata cel mai dificil dintre segmentele de drum, deoarece traverseaza regiunea muntoasa.

Analizele s-au facut in perioada 30 ianuarie – 3 iulie, timp in care comisia comuna a citit cele 12 dosare ale candidatilor, care cuprindeau un total de 50.000 pagini. Ca urmare a trierii, au ramas in cursa urmatorii: consortiul Astrada Concessions-Strabag-Egis-Eurovia Housing&Construction, consortiul CAP Consortium Autostrada Prahova (format din Colas, Bouygues Travaux Publiques, DTP-Terrasement, Meridian Infrastructure Finance si Interntoll Europe ZRT), consortiul Vinci Concessions-Vinci Construction Grand Projets-Aktor-Aktor Concessions si consortiul Autostrada A3 Comarnic-Brasov (format din Consonoi, Bilfinger Berger, Porr).

Urmatoarea etapa va fi negocierea cu cei patru ramasi in cursa si in final, ofertarea. Potrivit CNADNR, toata procedura se va finaliza pe 15 octombrie 2008.

Sursa: CNADNR