Autoritatile au facut inca un pas spre terminarea autostrazii A2. Singurul sector ramas neconstruit este Cernavoda-Constanta, de 50,8 km. Pentru acesta insa, lucrarile efective de construire nici nu au inceput, stadiul actual fiind inainte de alocarea lucrarilor. Mai exact, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) a selectat firmele si consortiile care s-au precalificat pentru licitatii.

Vor fi doua licitatii, deoarece cei aproape 51 km au fost impartiti in doua segmente, de la Cernavoda la Medgidia si de la Medgidia la Constanta, primul cu o lungime de 19 km si al doilea cu 31,8 km. Pentru primul tronson se vor bate urmatorii: JV Astaldi Spa/Max Bogl (din Italia si Germania), Strabag (Austria), JV FCC Construction/Alpine Bau Gmbh (Spania/Austria), Colas SA (Franta), JV Mota Engil/Monte Adriano/Soares Da Costa (Portugalia), Aktor, J&P Avax, JV Mochlos/Danya (toti trei din Grecia), JV Ashtrom Int/Shapir Structures 1991 (Israel), JV Cengiz/Mapa (Turcia), JV Condotte/CMC di Ravenna si JV Impregilo Spa/Itinera (ambii din Italia). Pentru al doilea tronson s-au prezentat zece dintre cele 12 firme precalificate pentru primul, cele lipsa fiind consortiul JV Impregilo Spa/Itinera si Colas SA, iar in plus a aparut in lista consortiul JV Impresa Pizzarotti & C Spa/C.Iotti & Asociatii, din Italia.

Proiectul are o valoare totala de 354 milioane euro, banii provenind de la BERD (250 milioane) si de la Guvernul Romaniei (104 milioane).Termenii de depunere a proiectelor sunt 15 septembrie pentru primul tronson si 18 septembrie pentru al doilea. Criteriul de adjudecare a contractului este cel mai mic pret. Contractele se vor semna intre 28-31 octombrie, iar durata de realizare va fi de doi ani. Partea negativa este ca si garantia va fi tot de doi ani.