Lucrările de reparații pentru pista 1 și căile de rulare au început în luna aprilie, în baza unui program de lucrări aprobat de Compania Națională Aeroporturi București, sub stricta supraveghere a inspectorilor Autorității Aeronautice Civile Române.
Mai mult, traficul aerian niciun moment nu a fost afectat pentru că muncitorii firmei Tehnic Asist au intervenit în baza unui program bine pus la punct, respectiv în anumite intervale de timp prestabilite, pentru a nu fi afectat programul de decolări și aterizări. În fiecare zi, s-au reparat anumite suprafeţe ale pistei, pentru ca în câteva ore avioanele să decoleze sau să aterizeze în siguranță. Lucrările de reparații pe pista 1 și calea de rulare au fost coordonate astfel încât pista să fie funcțională, fără restricții, începând cu sfârșitul acestei luni.
În prezent, firma Tehnic Asist are un contract acord-cadru încheiat cu oficialii Companiei Naționale Aeroporturi București , în valoare de circa 6 milioane euro, pentru servicii de proiectare şi lucrări de reparaţii curente, covoare asfaltice turnate la cald, beton de ciment şi colmatări a rosturilor, fisurilor şi crăpăturilor la suprafeţele pistelor, căilor de rulare şi platformelor de îmbarcare ale Aeroportului Internaţional Henri Coandă.

Încep lucrările de reparaţii la pista 2

În baza contractului, Tehnic Asist asigură și lucrările de reparații pentru pista 2, urmând ca această suprafață pentru decolare și aterizare să poată fi folosită pe întreaga lungime de 3500 m. Potrivit unui calendar bine stabilit, operaționalizarea imediată a pistei 2 a început la jumătatea lunii, muncitorii au pregătit un program de lucrări astfel încât în perioada următoare să înceapă lucrările de asfaltare. Valoarea lucrărilor de reparații pentru pista 2 este de circa 1,1 milioane lei. În aproximativ 20 de zile se vor finaliza lucrările şi pe acea treime din pista 2, care este închisă de mai mulţi ani. În mai puţin de o lună, Aeroportul Internațional “Henri Coandă” va beneficia de două piste funcționale. Pe platforma de îmbarcare şi pe calea de rulare, s-au schimbat dalele din beton și s-ai finalizat lucrările de reparații . Firma Tehnic Asist a avut contracte pentru pentru reabilitarea şi modernizarea aeroporturilor din Suceava, Tulcea şi Satu Mare.

 

 

Tehnic Asist şi Homstrade participă la licitaţia primei autostrazi din Moldova

În prezent, în asociere cu firma Homstrade și Tehnic Asist au depus o ofertă la licitaţia pentru centura oraşului Bacău. Zilele trecute, premierul Viorica Dăncilă anunța că în luna iunie va fi anunţat câştigătorul licitaţiei pentru lucrările de construcţie a centurii municipiului Bacău.
Şoseaua de centură a municipiului Bacău va avea o lungime de circa 31 km, din care 16,3 km vor avea profil de autostradă. Valoarea estimată a contractului este de circa 770 milioane lei fără TVA, iar durata lucrărilor este de 96 luni. Asocierea Tehnic Asist-Homstrade participă și la licitația pentru modernizarea DN52, Alexandria-Turnu Măgurele, un drum naţional în lungime de aproximativ 47 km. În prezent, firmele Homstrade și Tehnic Asist derulează un contract, în valoare de circa 15 milioane euro, pentru reabilitarea şi modernizarea unui drum judeţean din Satu Mare, în lungime de circa 49 km. Totodată, asocierea asocierea Tehnic Asist-Homstrade derulează lucrări de modernizare a unui tronson de drum din DN18, o lucrare foarte complicată deoarece implică zeci de km de rigole turnate sute  de metri de gambioane.