Potrivit sursei citate, memorandumul marchează, practic, demararea proiectului de 1 miliard de euro care va mai adăuga 600 de MW la puterea instalată din România este cea mai mare investiţie chineză făcută, până acum, în România iar banii vor proveni, în totalitate, de la chinezi, scrie ECONOMICA.NET.
Memorandumul are valoare juridică şi repezintă cadrul pentru contractul care urmează a fi semnat în aproximativ opt luni. „În momentul de faţă trebuie să facem studiul de fezabilitate, raportul de evaluare asupra aportului în natură cu care venim noi, să luăm acordul acţionarului majoritar – statul, şi să se semneze actul constitutiv al societăţii mixte. Funcţie de raportul de evaluare vom şti care este procentul deţinut de Complexul Oltenia:  5-10-15-20 %. Oricum, clar partea chineză va deţine majoritatea pentru că ei sunt cu banii”, a precizat sursa citată.
Realizarea acestei investiţii depinde în totalitate se autorităţile române pentru că „investitorii chinezi sunt foarte determinaţi, e ordin de partid la ei, pentru că acest nou grup de la Rovinari reprezintă dovada pentru Europa că ei pot să facă aşa ceva după cele mai moderne standarde", mai scrie economica.net.

Citeşte pe ECONOMICA.NET cât timp va dura construcţia noii centrale de la Rovinari.