Evenimente Mica publicitate Abonamente
CITEŞTE ŞI

Timp liber

Rossetya- bucate românești cu dichis

Autor: | | 4 Comentarii

Nu știu alții cum sunt, dar în sezonul rece mai ales, mie unul îmi place să petrec din când în când o seară liniștită într-un local cu atmosferă caldă, familiară, cu bucate românești gătite după rețete vechi, un vin roșu de Dealu Mare și muzică tihnită în surdină.

De câţiva ani pot să mă bucur de astfel de momente la Rossetya, un restaurant discret aflat la doi paşi de Piaţa Rosseti. Locul are o energie aparte şi o eleganţă mai greu de găsit îndeobşte la un restaurant cu specific românesc. Asta poate pentru că găselniţa patronilor a fost să-l poziţioneze într-o categorie aparte din marea mulţime a restaurantelor cu specific local. Adică fără ştergare pe pereţi, farfurii de lut, mobilier din lemn natur şi nelipsiţii lăutari întotdeauna dornici să-ţi transforme cina într-o cumetrie ad-hoc cum găseşti în multe locuri din Bucureşti. Ci mai degrabă un loc cu ştaif, boieresc, care să-ţi evoce restaurantele pricopsite din perioada interbelică. De altfel, intenţia lor este destul de clar descrisă de următoarea frază de prezentare: “reţete cercate de bucate şi cofeturi, muzici alese şi atmosferă de salon bucureştean din secolul al 19-lea".

Decorul la Rossetya este extrem de bine ticluit. Au reuşit să renoveze frumos o casă din Bucureştiul de altă dată pe care au aranjat-o cu respect pentru conceptul de casă boierească până la cel mai mic detaliu. Pereţi cu tapet din mătase, mobilier clasic din lemn masiv, accesorii cu patină şi tablouri care evocă farmecul acestui oraş pe vremea când emitea pretenţii la titlul de “Micul Paris”. Locul nu este foarte mare şi poţi risca să nu găseşti masă liberă, mai ales seara, dacă te gândeşti să-l vizitezi fără rezervare. Dacă se întâmplă să n-ai noroc, personalul te îndrumă deseori către un mic salon de la intrare, care arată ca o cafenea şi unde poţi să bei ceva sau chiar să şi mănânci, dacă vânzoleala şi spaţiul restrâns de acolo nu te deranjează. Serviciul este, de obicei, bun, cu rezerva pe care trebuie să ţi-o iei în mai toate localurile româneşti că poţi nimeri pe tura unui ospătar care nu are nici talent şi nici tragere de inimă pentru această meserie.  Din când în când cafeneaua găzduieşte un mic program cu muzică live, seara, dar fără acute şi oscilaţii de volum şi cu un repertoriu care rimează cu locul.

Pagina 1 din 2
SPUNE-TI PAREREA Capital - Comenteaza Acum poti comenta si prin intermediul contului de facebook. DETALII >>
Postarea comentariilor se poate face in doua moduri:
  • Prin formularul de la finalul articolelor.
  • Prin intermediul contului de Facebook: în acest caz postarea comentariilor se face instant. Daca nu aveti deja cont de Facebook il puteti crea de aici https://ro-ro.facebook.com/
Echipa CAPITAL.
Capital - Comenteaza
Printeaza

EVZ

DCNews

Stirile Kanal D

Economica.net

Ziare.com

AutoBild

Adevarul

Stirile Tvr.ro

Click

Agrointeligenta

Doctorul Zilei

Animal Zoo

EVZ Monden

Infoactual

Capital - Articole similare

SPUNE-TI PAREREA Capital - Comenteaza Acum poti comenta si prin intermediul contului de facebook. DETALII >>
Postarea comentariilor se poate face in doua moduri:
  • Prin formularul de la finalul articolelor.
  • Prin intermediul contului de Facebook: în acest caz postarea comentariilor se face instant. Daca nu aveti deja cont de Facebook il puteti crea de aici https://ro-ro.facebook.com/
Echipa CAPITAL.

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul Capital.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

FACEBOOK
evz.ro