Totodată, Romgaz propune acţionarilor desemnarea firmei Business Recovery BD&A SPRL în calitate de lichidator. 

Conform Agerpres, Romgaz susţine că lichidarea Amgaz este necesară ca urmare a încetării acordului de concesiune încheiat cu Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale privind depozitul Nadeş din judeţul Mureş, survenită în urma faptului că, din cauza alunecărilor de teren din zonă, depozitarea de gaze în acel depozit a devenit imposibilă. 

Reprezentanţii Romgaz precizează că activităţile în respectivul depozit au fost sistate încă din septembrie 2009, ca urmare a unui accident cauzat de alunecările de teren. Acest accident a afectat programele de înmagazinare ulterioare ale Amgaz. 

"Conform ultimului aviz primit de la ANRM, ce viza programul de înmagazinare subterană a gazelor naturale în depozitul Nadeş – Prod – Seleuş, societatea nu a înmagazinat gaze naturale, însă avea obligaţia de a furniza un studiu tehnico-economic care să stabilească statutul depozitului Nadeş", se arată în nota de fundamentare a convocatorului AGEA. 

Studiul tehnic a relevat faptul că nu este oportună continuarea activităţii de înmagazinare a gazelor în respectivul depozit, prin urmare compania a realizat lucrări de abandonare a sondelor. În prezent, pe respectivul amplasament mai există doar instalaţiile de suprafaţă, spun oficialii Romgaz. 

Astfel, Romgaz cere din partea AGEA mandat ca reprezentanţii săi în Amgaz să iniţieze producedurile de dizolvare şi lichidare a companiei. 

Amgaz a fost înfiinţată în 2003 şi are drept acţionari GDF Internaţional (65%) şi Romgaz (35%).