Rouge își va începe operațiunile la anul și va avea drept competitori Air Transat, Westjet și alte companii aeriene low cost din America de Nord. Air Canada a decis lansarea acestei companii pentru a satisface piața de leisure și pentru a oferi clienților de pe acest segment prețuri competitive.
În primă fază, vor fi operate 13 destinații, din Europa, zona Caraibelor și America Latină. Zborurile vor fi efectuate din Toronto către Atena, Veneția, Edinburgh, Punta Cana, Liberia, San Jose, Puerto Plata, Varadero, Kingston, Santa Clara, Cayo Coco, Holguin și Samana. Din Montreal se va zbura către Atena.
Cursele vor fi efectuate cu patru aeronave, două 767 pentru curse long courier, respectiv A319 pentru zborurile scurte și medii. Cele mai multe dintre destinații nu vor beneficia de zboruri zilnice.
Deși Rouge este un operator low cost, pe cursele către Europa, se va servi mâncare, însă băuturile alcoolice sunt contra cost.
La conducerea Air Canada se află românul Călin Rovinescu, cel care a fost numit de curând la șefia Star Alliance, cea mai mare alianță aeriană din lume.