Cei mai multi doritori de locuri de munca peste hotare au pana in 25 de ani – interesul acestora a crescut cu peste 67% comparativ cu anul precedent. Tinerii intre 26 si 30 de ani consituie al doilea grup de varsta ca marime atras de joburi in strainatate, insa numarul celor interesati se afla intr-o usoara scadere comparativ cu 2007.
Desi Spania si Italia sunt tarile cu cele mai mari comunitati de romani, anul acesta, destinatia preferata a celor inscrisi pe MyJob.ro este Marea Britanie, datorita diversitatii oportunitatilor existente in Regat. Urmatoarele trei tari atractive pentru candidatii MyJob.ro sunt Franta, Germania si Italia – comparativ cu 2007, anul acesta Norvegia nu se mai regaseste in preferintele romanilor care cauta un job in strainatate.
Turismul si constructiile sunt domeniile predilecte pe MyJob.ro pentru locuri de munca peste hotare – romanii isi confirma astfel disponibilitatea mai mare de a activa in aceste doua industrii in afara tarii. De remarcat ca in 2007 ingineria era, dupa turism, al doilea domeniu de interes pentru romanii ce doreau un job in strainatate, pe cand anul acesta a scazut semnificativ pana pe locul 8 in topul preferintelor candidatilor.
Sursa: MyJob