Tranzacţiile în străinătate cu carduri Visa emise în România au totalizat 5,3 milioane, dintre care o treime au fost realizate în trimestrul trei.

În total, pe durata anului trecut, deţinătorii de carduri Visa din Europa au efectuat peste 700 de milioane de tranzacţii la POS în timpul călătoriilor în străinătate.

Cel mai des românii au folosit cardul pentru plata serviciilor de cazare (în special hoteluri), îmbrăcăminte şi carburant, în timp ce europenii au plătit cel mai des cu cardul în supermarketuri, în sectorul divertismentului, magazine, restaurante şi servicii turistice în general.

Cele mai vizitate destinaţii pentru români, în 2013, au fost Italia, Franţa, Germania şi Marea Britanie, care au reprezentat 44% din totalul cheltuielilor pe cardurile Visa. Spre deosebire de români, destinaţiile preferate de europeni au fost: Spania, Franţa, SUA, Marea Britanie, Suedia şi Italia.

În ceea ce priveşte cheltuielile cu cardurile Visa în sectorul turismului, cele mai importante creşteri s-au înregistrat pe rutele Marea Britanie – Spania (+12%), Marea Britanie – Franţa (+11%), Franţa – Italia (+11%), Germania – SUA (+10%), Franţa – Spania (+10%), Norvegia – Suedia (+10%).

Visa Europe este o companie de plăţi deţinută şi operată de băncile membre şi de către alţi furnizori de servicii de plăţi din 36 de ţări din Europa. În ultimii şase ani, compania a investit peste un miliard de euro în tehnologii noi şi infrastructură.

SURSA: Agerpres