Producţia de ţiţei a totalizat 3,435 milioane tep, fiind cu 1,1% (38.500 tep) mai mică faţă de cea din perioada ianuarie-noiembrie 2014.

Conform proiectului Strategiei Energetice a României 2015 – 2035, publicat pe site-ul ministerului de resort în urmă cu un an, rezervele de ţiţei ale României sunt limitate, în condiţiile în care descoperirile din ultimii 30 de ani pot fi catalogate drept modeste, cu excepţia unor semnale recente provenind din apele de mică adâncime ale Mării Negre, comercialitatea fiind încă în faza de analiză.

Deşi se confruntă cu un declin natural al producţiei de ţiţei, România continuă să rămână a patra ţară producătoare de ţiţei din Uniunea Europeană, respectiv a cincea ţară din Europa. Raportată la producţia europeană, producţia naţională de ţiţei reprezintă aproximativ 2% din producţia Europei şi circa 6% din cea a UE.

''La producţia medie anuală din ultimii ani (4,2 milioane tone) şi în condiţiile unui declin anual constant al rezervelor sigure, de 5%, şi o rată de înlocuire de 5% pentru rezervele de ţiţei şi condensat se poate aprecia că rezervele actuale de ţiţei ale României s-ar putea epuiza într-o perioadă de aproximativ 23 de ani'', se menţionează în proiectul de strategie.

Potrivit statisticilor publicate în iunie 2015 de British Petroleum, rezervele dovedite de petrol ale României se ridicau în 2014 la 600 de milioane de barili, faţă de un miliard de barili la finele anului 1994. AGERPRES