“Agresiuni sexuale împotriva femeilor, comparabile cu cele care au avut loc la Koln în Germania, au fost comise şi la Zurich în noaptea de Anul Nou, a anunţat poliţia elveţiană într-un comunicat. “Au fost depuse mai multe plângeri pentru agresiuni sexuale şi jafuri”, se spune în comunicat, în care se face o paralelă cu evenimentele semnalate în mai multe oraşe germane. Poliţia elveţiană, care a declanşat o anchetă, a lansat un apel către martori şi le-a cerut altor eventuale victime să vină să depună plângere. Aproximativ 25 de jafuri au fost semnalate în timpul nopţii de 31 decembrie la Zurich, în timp ce în jur de 120.000 de persoane se aflau în jurul lacului din oraş. În anchetarea acestor jafuri, poliţia a descoperit că mai multe victime au relatat şi despre agresiuni şi violenţe sexuale", mai scrie Reuters.

“Poliţia din Helsinki: Hărţuire sexuală pe scară largă comise de solicitanţii de azil în noaptea Anului Nou”, citim în site-ul Breitbart.com

“Cazuri de hărţuire sexuală în noapte Anului Nou s-au înregistrat şi în Finlanda, la Helsinki., a anunţat joi Poliţia finlandeză – care a primit atenţionări care îi implică pe solicitanţii de azil – a înregistrat un număr neobişnuit de cazuri de hărţuire sexuală. Forţele de securitate care au patrulat în noaptea de 31 decembrie au constatat "numeroase fapte de hărţuire sexuală" în piaţa centrală din capitala Finlandei, unde se aflau 20.000 de persoane participante la petrecere. În schimb, au fost raportate trei cazuri de agresiuni sexuale, două dintre acestea urmate de plângeri, în cea mai mare gară din Helsinki unde erau strânşi circa 1.000 de solicitanţi de azil, în majoritate irakieni. Suspecţii, trei solicitanţi de azil, un fost plasaţi în arrest.”

“Poliţia germană impută agresiunile sexuale de la Koln refugiaţilor care tocmai au venit în Germania”, scrie Le Monde.

“Poliţia din Koln a anunţat că a identificat "16 suspecţi", în mare parte "originari din Africa de Nord" şi a înregistrat 121 de plângeri după zecile de agresiuni sexuale petrecute în noaptea de Anul Nou şi care au şocat profund Germania. Peste 120 de femei au făcut plângeri la poliţie pentru furt, agresiune sau molestare sexuală în timpul manifestărilor în aer liber din noaptea de Revelion de la Koln, acte comise în mare parte de bărbaţi tineri, mulţi dintre ei în stare avansată de ebrietate. Şeful poliţiei din Koln a declarat că agresorii par să fi fost "arabi sau de origine nord-africană". "Ceea ce s-a întâmplat de Anul Nou este total inacceptabil", a afirmat Angela Merkel. "Sentimentul pe care l-au avut femeile în acest caz, de a fi complet fără apărare şi la mila altora, este pentru mine intolerabil, aşa că este important ca tot ce s-a întâmplat să fie elucidat", a adăugat ea.”

“Iranul acuză Arabia Saudită că i-a bombardat ambasada din Yemen”, scrie The Guardian.

“Aviaţia saudită a bombardat ''deliberat'' ambasada Iranului din Yemen, înregistrându-se răniţi în rândul personalului, a indicat joi purtătorul de cuvânt al Ministerului iranian de Externe, Hossein Jaber Ansari. ''Această acţiune deliberată a Arabiei Saudită este o încălcare a tuturor convenţiilor internaţionale privind protecţia misiunilor diplomatice şi guvernul saudit este responsabil de pagubele provocate şi de situaţia unor membri ai personalului care au fost răniţi'', a declarat Jaber Ansari. Coaliţia arabă, condusă de Arabia Saudită, care luptă în Yemen împotriva rebelilor şiiţi Houthi, a anunţat din Riad că va investiga acuzaţiile lansate de către Iran potrivit cărora ambasada iraniană din Sanaa a fost bombardată de avioanele coaliţiei. Aviaţia coaliţiei au bombardat puternic miercuri noaptea Sanaa, unde au vizat lansatoarele de rachetă folosite de către miliţiile Houthi pentru a ataca Arabia Saudită, a afimat purtătorul de cuvânt al coaliţiei, generalul Ahmed Asseri, precizând că rebelii s-au folosit de obiective civile, inclusiv ambasade abandonate.”

“China conduce pieţele financiare într-o altă zi haotică”, scrie portalul de ştiri Business Insider.

“A fost o altă sesiune de tranzacţionare haotică pe pieţele din Asia, cu capitaluri proprii, mărfuri și valute toate leagănându-se sălbatic în concordanță cu evoluțiile actiunilor cotate în China. Creştere de 3%, scădere de 2% și apoi din nou creştere. Nu este o exagerare, este descrierea reală a primelor 15 minute de tranzacţionare a indicelui de referinţă Shanghai Composite. Așa-numita "echipă națională" a Chinei – un grup de companii garantate de stat însărcinate cu susținerea pachetelor de acţiuni cotate la bursele chinezeşti atunci când acestea sunt sub presiune – a fost activ în piață vineri.”

“Moneda Chinei pierde în faţa dolarului! Petrolul recuperează uşor”, titrează The Wall Street Journal.

“Căderea yuan-ului în raport cu dolarul a speriat piețele globale. Dar poate investitorii nu ar trebui să fie atât de surprins. În acest timp, prețurile petrolului au urcat uşor pe pieţele financiare din Asia, dar cotaţiile ţiţeiului rămân marginale. Petrolul a coborât sub 30 de dolari barilul.”