„Cele 28 de țări membre ale UE și șase țări din fosta Uniune Sovietică se întâlnesc vineri la Riga, cu ocazia unui summit privind Parteneriatul estic, subminat de criza ucraineană. Liderii UE, în frunte cu Angela Merkel, au dat asigurări joi că-şi vor consolida cooperarea cu țările din Est, dar au fost evazivi în privinţa speranţelor de aderare, ceea ce potoli setea Rusia, ostilă oricărei "intruziuni" în sfera sa de influență. "Parteneriatul estic nu este un instrument de extindere al Uniunii Europene, ci de apropiere de Uniunea Europeană", a subliniat cancelarul german Angela Merkel, la sosirea în Riga. Ucraina, Republica Moldova şi Georgia doresc să adere la Uniunea Europeană”, mai citim în Le Monde.

„Merkel, Hollande şi Tsipras discută despre catastrofa financiară a Greciei”, titrează The Wall Street Journal.

„Angela Merkel and François Hollande au afirmat, în cursul discuţiilor cu premierul grec Alexis Tsipras că vor sprijini personal, dacă va fi necesar, o soluţie de urgenţă pentru pentru catastrofa financiară a Greciei, potrivit unui oficial de la Atena.”

„Mesaj delirant după ce Palmyra a căzut în mâinile ISIS: Am terminat!”, titrează The New York Times. „În Palmyra, Siria și la Ramadi, în Irak, Statul Islamic a practicat strategia unui război de uzură, slăbirind adversarul, pentru ca apoi să-l strivească.”

„Cum se extinde ISIS” New York Times analizează felul în care Statul Islamic a acaparat teritorii în Iraq şi Syria, creşterea sa şi aruncă o privire către celulele sale din peste 12 alte ţări.”

„OPEC se străduieşte să menţină pacea în războiul preţurilor petrolului”, scrie portalul de ştiri Business Insider.

„Unii observatorii ai pieţei, cum ar fi Cornerstone Analytics, au declarat în mod constant că subestimarea cererii, împreună cu supraestimarea aprovizionării, va masca cererea în creştere a petrolui OPEC, în a doua jumătate a acestui an. Cornerstone a remarcat recent că cererea mondială a depășit aprovizionarea cu aproximativ 4 milioane de barili în luna aprilie.”

„Şeful McDonald’s mândru de salariile pe care le plăteşte, în timp ce mii de angajaţi cer o creştere salarială”, citim în The Guardian.

„Noul director executiv al McDonald s-a declarat "mândru" de salariile pe care gigantul fast-food le plătește angajaților săi, în timp ce mii de lucrători de la McDonald și activiști sindicali s-au deplasat la sediul de lângă Chicago al companiei, pentru cel mai mare protest organizat vreodată împotriva "salarii sărăciei". Aproximativ 3.000 de angajati McDonald din SUA au scandat: "Lucrăm, transpirăm, 15 dolari economisim" şi au purtat bannere pe care scria "McDonald: 15 dolari și drepturi sindicale, nu timbre."