„Reuniţi vineri, miniștrii de finanțe din zona euro nu au reușit să ajungă la un acord cu privire la deblocarea a 7 miliarde de euro din al doilea pachet de ajutor pentru Grecia. Creditorii Atenei a făcut totul, în aceste zile, pentru a răci așteptări grecilor și ale mass-media: nu s-a ajuns la niciun acord în urma şedinţei Eurogrupului din 24 aprilie de la Riga, deși a fost prezentată ca decisivă timp de 3 săptămâni. "A fost imposibil să se ajungă la un punct comun", a declarat Jeroen Dijsselbloem, președintele Eurogrupului, la finalul reuniunii miniștrilor de finanțe din zona euro. "Am pierdut prea mult timp, discuțiile trebuie să accelereze. Există încă prea multe diferențe în privinţa finanțării, între guvernul grec și partenerii săi", a remarcat ministrul de finanțe olandez”, mai scrie Le Monde.

„Unii europeni sugerează Panul B pentru Grecia”, titrează The Wall Street Journal.

„Prim-ministrul grec Alexis Tsipras a vorbit cu oficiali europeni de rang înalt cu privire la accelerarea discuțiilor privind un nou acord de salvare după un impas în negocieri, care a determinat unii miniștri din zona euro să aducă în atenție un eventual Plan B, în eventualitatea eşecului negocierilor. Sugestia oficialilor reflectă măsura în care mulți dintre factorii de decizie din zona euro nu mai cred că un acord privind un nou ajutor pentru Atena poate fi parafat înainte de expirarea celui vechi.”

„Echipele de salvare încearcă să găsească supravieţuitori ai cutremurului din Nepal”, mai scrie Wall Street Journal.

„În timp ce ajutoarele internaţionale au ajuns în capitala Nepalului, Khatmandu, grav lovită de cutremur, armata și poliția nepaleză  au început a treia zi de operațiuni de căutare și salvare, pe măsură ce guvernul urgentează aprovizionarea cu apă, corturi și alte provizii pentru persoanele rămase fără adăpost.”

„Replici ale cutremurului din Nepal continuă să se producă în timp ce numărul victimelor depăşeşte 3200”, scrie The New York Times. „Locuitorii capitalei nepaleze întâmpină dificultăţi în a se afla în siguranţă în tr-un oraș în care mii de persoane au murit, iar casele și temple au fost reduse la mormane de moloz.”

„Cutremur în Nepal: aproape 1 milion de copii afectaţi de dezastru, spun surse ONU”, citim în pagina electronică a publicaţiei The Guardian.

„Numărul celor care şi-au pierdut viaţa în cutremurului din Nepal a ajuns la 3218, potrivit unui oficial al poliției. Alte 6.538 de persoane au fost rănite în cutremurul produs sâmbătă, cel mai grav care a lovit Nepalul în ultimii 81 ani. Seismul a declanșat o avalanșă pe muntele Everest, omorând cel puțin 18 de persoane pe munte, iar alte 61 au fost rănite, în timp ce un număr necunoscut sunt date dispărute. Purtătorul de cuvânt al Armatei a spus că 100.000 de militari nepalezi sunt implicaţi în operațiunile de salvare.”

„Restructurare: Deutsche Bank vrea să se salveze şi închide sucursale”, citim în publicaţia germană Der Spiegel.

„Deutsche Bank se confruntă cu o restructurare fundamentală – urmând să îşi reducă astfel costurile. Până în 2020, banca germană va economisi anual 3,5 miliarde de euro şi până la 200 de sucursale vor fi închise.”