„Banca Centrală Europeană va lansa luni programul de stimulente în valoare de 1100 de miliarde de euro, care va juca un rol important în aducerea zonei euro pe drumul cel bun, în vederea unei creşteri economice susţinute, a declarat președintele BCE Mario Draghi. BCE va pompa 60 miliarde de euro pe lună în economiile euro în prima etapă din programul său de relaxare cantitativă, despre care Draghi a spus că se va combina cu preturi mici la petrol și va reda încrederea consumatorilor pentru a stimula creșterea economică și va aduce inflația din nou aproape de ținta de 2%. La aproape șase ani de când Rezerva Federală a SUA și Banca Angliei au început pomparea de fonduri în economiile lor, BCE speră că reducerea costurilor creditelor va aduce Europa continentală pe aceeași cale spre redresare ca SUA și Marea Britanie”, mai scrie Guardian.

„Bancile americane trec testele de stres ale Federal Reserve”, mai citim în Guardian. „31 de banci au trecut testele, dar cele mari – cum ar fi JP Morgan Chase şi Goldman Sachs au obţinut cel mai mic scor.”

„Grecia la strâmtoare: Tsipras îi cere lui Juncker o reuniune de urgenţă”, citim în publicaţia germană Der Spiegel.

„În Grecia, banii sunt aproape de a se termina. Potrivit unui raport, premierul grec Alexis Tsipras i-a cerut telefonic preşedintelui Comisiei Europene Jean-Claude Juncker o reuniune de urgenţă. Tsipras are nevoie de bani cât mai repede.”

„în America se apropie boom-ul prosperităţii, după economiile făcute în urma scăderii preţurilor petrolului”, scrie portalul de ştiri american Business Insider.

„Când vine vorba de dragoste la drumul mare, Statele Unite ale Americii fac notă discordantă. Americanii conduc maşina mai mult decât oricine altcineva din lume, potrivit Băncii Mondiale. Având în vedere că prețul mediu al unui galon de benzina a scăzut de la 3.70 dolari la puțin peste 2 dolari – o scădere de 45% în șapte luni, economiștii au prezis că gospodăriile americane ar pune neașteptat deoparte 150 miliarde dolari, pe care le-ar putea folosi în mall-uri, restaurante și on-line.”

„Ultima dilemă a petrolului: Unde va ajunge?”, titrează The Wall Street Journal. „Cu spaţiile de depozitare a petrolului aproape pline, unii analiști prezic că pretul ţiţeiului va coborâ şi mai mult.”

„Cameron cere mai multă presiune pe Rusia”, mai scrie Wall Street Journal.

„Prim-ministrul britanic a spus că Occidentul trebuie să dea Rusiei un răspuns pe măsură după tensiunile din Ucraina, avertizând că el și alți lideri sunt pregătiți să adopte sancțiuni "la un nivel cu totul diferit", dacă Moscova continuă cu agresiune sale.”

„Iranul câştigă influență în Irak pe măsură ce forţele șiite luptă împotriva ISIS”, citim în The New York Times.

„Puternica influență a Iranului în Irak iese la iveală – pe măsură ce lupta împotriva militanților Statului Islamic în jurul oraşului Tikrit este în plină desfăşurare – prin sprijinul puternic al Teheranului pentru liderii șiiți.”

„Statul Islamic a distrus cu buldozerele ruinele unui oraş antic din Irak”, citim în publicaţia Le Monde.

„La câteva zile după difuzarea unor înregistrări video care prezintă membrii grupării Stat Islamic în timp ce distrug lucrari aflate în muzeul din Mosul, jihadiştii atacă din nou patrimoniul cultural irakian. Potrivit Ministerului irakian al Turismului, membri ai ISIS au distrus joi după amiază ruinele orașului asirian de la Nimrud, situat la 30 de kilometri sud de Mosul, ora; antic fondat în secolul al 13-lea î.Hr.”