Proiectul, elaborat de un grup de deputaţi, are drept scop reducerea utilizării medicamentelor. Acesta va intra în vigoare după ce va fi votat de parlament.
Aceasta va fi permisă doar în farmacii, publicaţii de specialitate pentru medici şi în cadrul manifestaţiilor ştiinţifico-practice. La radio şi televizor va fi permisă doar publicitatea tratamentelor medicale care nu necesită prescripţia medicală, potrivit Agerpres.
Proiectul presupune modificări în două legi, una care reglementează activitatea farmaceutică" şi cealaltă care conţine "Codul Audiovizualului". Motivaţia este că utilizarea abuzivă sau neargumentată a medicamentelor aduc mari daune în dezvoltarea rezistenţei antibioticelor.

Potrivit ministrului sănătăţii din R. Moldova, Andrei Usatîi, restricţia avută în vedere este aplicată în majoritatea ţărilor din Uniunea Europeană, informează aceeaşi sursă.
În România este permisă publciitatea la medicamentele care pot fi luate din farmacii şi fără reţetă, însă cea mai frecventă formă de publicitate a medicamentelor este făcită chiar la ăşa doctorilor, în cabinetele medicale, de către reprezentanţii companiilor farmaceutice. Cehia a luat măsuri reglatorii pentru comportamentul producătorilor de medicamente în acest sens în martie 2012.