Electricite de France si constructorii auto Renault si PSA Peugeot Citroen au anuntat ca au incheiat un parteneriat pentru dezvoltarea unei retele de reincarcare pentru automobilele elctrice.

„Preturile scazute la petrol au modelat lumea pana in ziua de astazi, dar nu stim cat timp vom mai putea continua asa” a declarat Pierre Gadonneix, CEO-ul EDF.

Producatorii auto se afla intr-o adevarata cursa pentru dezvoltarea de masini electrice si hibrizi pentru a face fata unei explozii a pretului la combustibili si pentru a atrage cat mai multi clienti.

Asocierea cu EDF reprezinta pentru Renault „un pas foarte important”, conform declaratiei lui Carlos Ghosn, directorul executiv al constructorului auto. Acesta a mai anuntat ca termenul de finalizare a lucrarilor este 2011. Alaturi de partenerul Nissan Motor, Renault vizeaza introducerea de vehicule electrice in Statele Unite pana in 2010, in anul urmator in Israel si in Danemarca. Pe piata franceza, constructorul va lansa acest tip de masini in 2012.

Si Peugeot a anuntat ca intelegrea cu EDF vizeaza de asemenea dezvoltarea unor statii de reincarcare a masinilor electroce si a hibrizilor.

EDF a anuntat, in urma cu mai mult de un an, un parteneriat cu Toyota Motor Corp, constructorul modelului Prius, masina care functioneaza pe baza de benzina, dar si cu electricitate, pentru evaluarea hibrizilor reincarcabili si pentru evaluarea infrastructurii de reincarcare din Europa.

Sursa: Bloomberg