Operatorul de cablu, servicii de internet si telefonie, RCS&RDC esde de acord cu pozitia oficiala exprimata de Autoritatea Nationala de Concurenta (ANC) in privinta reducerii tarifelor de interconectare cu Telemobil si Cosmote.

Compania a declarat ca este decisa ca tarifele practicate catre clienţii sai, pentru apeluri catre clienti din reteaua oricarui alt operator, sa fie egale cu tarifele de interconectare, fara a adauga nici un alt tarif suplimentar.

ANC a propus impunerea obligatiei de orientare pe costuri in sarcina tuturor celor cinci operatori de telefonie mobila, respectiv reducerea tarifelor de interconectare.

De asemenea, ANC intentioneaza ca in viitor sa stabileasca tarife simetrice pentru serviciile de terminare a apelurilor pentru toti operatorii de telefonie mobila, pe baza costurilor unui operator ipotetic eficient.

Tarifele simetrice vor fi stabilite pe baza unui model de calcul, care va fi elaborat in perioada 2009-2010.

In stabilirea acestor tarife, autoritatea va lua in considerare si influenta unor factori independenti de vointa operatorilor, precum diferentele intre resursele de spectru alocate.