Oficiul Federal pentru Muncă a anunţat joi că numărul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă a coborât în iunie cu 50.000, până la cifra ajustată de 2,614 milioane de persoane, scrie Agerpres.

Rata şomajului, care măsoară proporţia persoanelor fără loc de muncă în raport cu populaţia aptă de muncă, a scăzut în iunie la 5,9%, de la 6% în mai. Este cel mai redus nivel de după reunificarea Germaniei, în 1990.

Piaţa forţei de muncă din Germania continuă să se dezvolte pozitiv. Rata şomajului a scăzut din nou, iar numărul locurilor de muncă la care se plătesc contribuţiile de asigurări sociale a urcat semnificativ, a afirmat şeful Oficiului Federal pentru Muncă, Frank-Juergen Weise.

Analiştii susţin că poziţia fiscală solidă a Germaniei, situaţia foarte bună a pieţei de muncă, inflaţia scăzută, declinul semnificativ al preţului la ţiţei, deprecierea euro şi noile măsuri de politică monetară adoptate de Banca Centrală Europeană oferă motive suplimentare de optimism privind perspectivele celei mai mari economii europene în acest an.