Profitul operaţional a urcat în primele trei luni din acest an la 2,23 miliarde de dolari, depăşind estimările analiştilor, de 2,01 miliarde de dolari. În primul trimestru din 2016 profitul ArcelorMittal s-a situat la 927 milioane de dolari. 

Vineri, acţiunile au scăzut cu 5,2%, la 6,85 euro, la Bursa de la Amsterdam. 

Toate diviziile au anunţat îmbunătăţirea profitului operaţional în primul trimestru din 2017, deoarece preţul oţelului a răspuns la costurile mai ridicate cu materiile prime, iar livrările au crescut cu 5,1% comparativ cu trimestrul patru din 2016. Ne aşteptăm la condiţii stabile în trimestrul doi, a afirmat directorul general Lakshmi Mittal. 

Perspectiva privind industria oţelului s-a îmbunătăţit în ultimele luni. Excluzând China, cel mai mare producător şi utilizator din lume, cererea globală va creşte probabil cu 2,4% anul acesta, faţă de un avans de 0,7% în 2016, conform Asociaţiei Mondiale a Oţelului. 

Vor exista creşteri pe marile pieţe, cum ar fi Europa şi SUA, dar şi în Brazilia şi Rusia, după mulţi ani de declin, apreciază Asociaţia Mondială a Oţelului. 

ArcelorMittal anunţa recent că se aşteaptă ca în 2017 consumul mondial de oţel să înregistreze o creştere cuprinsă între 0,5% şi 1,5%, după un avans de 1% în 2016. 

ArcelorMittal este cea mai mare companie siderurgică şi minieră din lume, prezentă în peste 60 de ţări, în 19 dintre acestea având unităţi proprii de producţie. În România, ArcelorMittal deţine unităţi de producţie la Galaţi, Iaşi, Roman şi Hunedoara.

AGERPRES