Compania Euroinvest Intermed dezvolta in sudul Capitalei centrul comercial Grand Arena, mall ce va fi inauguarat in prima faza la finele anului in curs. Cea de-a doua faza a complexului comercial va fi livrata in primul trimestru al anului 2009.

Grand Arena va avea o suprafata construita de 120.000 metri patrati si o suprafata inchiriabila de 32.000 metri patrati. Investitia totala se va ridica la valoarea de 187 milioane euro care se urmareste a fi amortizata in urmatorii 15 ani. Proiectul este finanţat de catre Euroinvest Intermed, fara a se apela la vreun imprumut bancar. Centrul comercial va avea doua nivele si va fi situat , in cartierul Berceni, la intersectia dintre strada Turnu Magurele, Bulevardul Metalurgiei si Drumul Gilaului. Zona primara de atractie cuprinde o populatie de peste 400.000 de locuitori.

Principalele ancore ale Grand Arena vor fi un hypermarket Carrefour si un magazine Flanco World. Pe langa acestea Grand Arena va cuprinde 180 de magazine de fashion, cadouri, bijuterii, accesorii printre care se numara Otter, Motivi, TinaR, Ina Center, Sephora, Jolidon, Triumph, Erros, Cavaliere, Kendra, Splend’or, Veronesse, Lee Cooper, Blue Bird, Glou, Bamboo, Meli Melo.

Prospector Consulting, consultant pentru proiectul Grand Arena, estimeaza ca traficul anual se va situa la aproximativ 8-10 milioane de clienti. Mall-ul va dispune si de 2.000 de locuri de parcare situate in subteran si de o zona food-court care va insuma 1.500 de locuri si aproximativ 20 restaurante si cafenele.

Inchirierea spatiilor comerciale se va derula in doua faze, in acest moment fiind contractat deja un procent de 72% din spatial disponibil. Cea de-a doua faza va fi demarata in cel de-al doilea trimestru din 2009.

Grupul de retail Carrefour a anuntat ca va investi 20 milioane de euro in hypermarketul din cadrul centrului comercial Grand Arena, acesta fiind totodata si primul hypermarket Carrefour din zona de sud a Bucurestiului. Acesta va avea o suprafata totala de 13.000 metri patrati si un spatiu de vanzare de 7.880 metri patrati. Totodata va dispune si de 1.200 de locuri de parcare.

Retailerul Flamingo International a anuntat ca va investi 1,5 milioane de euro in magzinul Flanco World din cadrul Grand Arena. Acesta va avea o suprafata totala de 3.2000 metri patrati.