Mercedes-Benz va prezenta noua generatie e autocarului Travego, care va fi echipat cu sistemul de siguranta Active Brake Assist, la Salonul International al Vehiculelor Comerciale, care va avea loc la Hanovra, in perioada septembrie-octombrie.

Active Brake Assist (ABA) este un sistem de asistenta la franarea de urgenta, care intervine atunci cand apare riscul unei coliziuni iminente cu un autovehicul stationat, sau care incetineste brusc in fata autocarului. Anterior interventiei directe, sistemul emite o serie de semnale graduale de averizare, iar daca soferul nu reactioneaza sistemul declanseaza franarea de urgenta.

ABA se bazeaza pe un sistem de control al proximitatii. Foloseste trei unde radar care stabilesc distanta fata de vehiculul sau obiectul aflat in fata masinii pe care e instalat. De aemenea, noul Travego este echipat si cu sistemul Front Collision Guard (FCG), cu rol in siguranta pasiva a soferului si a ghidului turistic in cazul unei coliziuni frontale. Mai mult, aceste sistem poate preveni „incalecarea” autocarului peste un atomobil in cazul unui accident. Acest lucru poate fi realizat cu ajutorul structurii din fata a autocarului, care se dezintegreaza contolat la impact.