Noiembrie aduce a doua luna de scaderi semnificative pe segmentul apartamentelor vechi, in timp ce apartamentele noi isi mentin valoarea medie constanta, conform cele mai recente analize a companiei Colliers International . Astfel, indicele BREI-vechi (indicele apartamentelor vechi) a inregistrat o scadere de 10%, in timp ce indicele BREI-nou (indicele apartamentelor noi) a ramas neschimbat.

Indicele BREI a scazut in luna noiembrie cu 6%, pana la valoarea de 1.600 Euro/mp, de la 1.689 euro/mp cat inregistra in octombrie. In luna noiembrie BREI-Vechi a scazut cu 138 euro fata de octombrie, cand inregistra 1.576 Euro/mp, ajungand la 1.438 Euro/mp.

In ultimele 6 luni, toate cele 6 sectoare au inregistrat scaderi, cuprinse intre 18% si 33%. Preturile locuintelor vechi din sectorul 3 au scazut cu 13% in ultima luna, aceasta fiind cea mai mare depreciere din Capitala, si cu 31% in ultimele sase luni. Cele mai mici scaderi ale preturilor s-au inregistrat in sectorul 1, unde s-a inregistrat o scadere de 3% in noiembrie. Sectorul 4 a inregistrat o scadere cu 11%, in timp ce sectoarele 5 si 6 cu cate 9%, iar sectorul 2 cu 8%.

Piata apartamentelor noi nu a inregistrat scaderi nici in luna noiembrie, desi aproape in toate proiectele exista promotii legate de pret sau de oferirea gratuita a parcarii sau a boxei, au spus reprezentantii companiei Colliers.

Colliers International este un parteneriat global intre companii care furnizeza consultanta imobiliara, având aproximativ 293 birouri in 61 de tari, pe 6 continente si 9.300 angajati.

In Europa Centrala si de Est, Colliers International furnizeaza servicii in Romania, Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria, Rusia, Ucraina, Bulgaria, Serbia si Muntenegru.

In Romania, Colliers International este lider de piata si ofera servicii complete de consultanta imobiliara.

Sursa: Colliers International