Compania Premiumred Real Estate Development a inaugurat cladirea de birouri Premium Plaza, situata in Bucuresti, in zona Piata Victoriei. Aceasta are o suprafata inchiriabila de 8.600 metri patrati. Valoarea totala a investitiei pentru dezvoltarea Premium Plaza s-a ridicat la 20 de milioane de euro.

Proprietarii se afla in acest moment in discutii cu divizia imobiliara a grupului olandez ING privind vanzarea imobilului. Suma de vanzarea oscileaza intre 30 si 40 milioane de euro.

Premiumred este divizia de dezvoltari imobiliare a Investkredit din cadrul Grupului Volksbank. Grupul Volksbank este un grup bancar cu filiale in Austria precum si in Europa Centrala si de Est.

In aceasi zona a Capitalei, in luna august anul trecut, dezvoltatorul imobiliar israelian Globe Trade Centre (GTC) a vandut cladirea de birouri America House catre PBW II Real Estate Fund, un fond de investitii administrat de grupul francez Natixis. Valoarea afacerii s-a ridicat la 120,3 milioane de euro, in conditiile in care dezvoltarea proiectului a absorbit o investitie de 35 milioane euro. Tranzactia pentru America House a fost prima din Romania realizata la un yield de sub 6%.

Cu toate acestea, in acest an yield-urile au crescut din nou datorita crizei financiare internationale care a diminuat numarul de tranzactii. In ceea ce priveste randamentele la spatiile de birouri din Romania, acestea se cifreaza la 6,5% pe an.