Potrivit Solberg, 'Rusia nu este o economie suficient de mare şi de aceea ea nu are o influenţă chiar atât de importantă asupra economiei europene'. Ca urmare a sancţiunilor instituite de UE şi a sancţiunilor de răspuns din partea Rusiei a avut de suferit în primul rând domeniul piscicol, însă 'în Norvegia se înregistrează în continuare o bună creştere' a economiei, a spus premierul norvegian, în interviul acordat agenţiei în cabinetul său de lucru.

Norvegia, care nu este membră a UE, susţine sancţiunile economice ale SUA şi Europei. Drept răspuns, Rusia şi-a iniţiat propriile sancţiuni, inclusiv embargoul asupra somonului din Norvegia, cel mai mare exportator de somon.

Totodată, potrivit Ernei Solberg, Oslo 'nu le va interzice companiilor din ţară să facă afaceri cu parteneri ruşi, dacă acest lucru nu încalcă sancţiunile'. Statoil, cea mai mare companie energetică naţională a Norvegiei, şi-a continuat parteneriatul cu Rosneft, în cadrul proiectelor petroliere şi gazifere din Rusia, chiar şi după introducerea sancţiunilor, subliniază Bloomberg.

'În unele probleme, lucrurile îşi continuă mersul, deoarece aceasta este în avantajul ţărilor noastre', a explicat premierul norvegian pentru Bloomberg.

SURSA: Agerpres