În acest fel Bulgaria va primi încă 226 milioane de euro, ceea ce ar fi un ajutor mare, a declarat ministrul Naidenov.

‘Nu mai pot fi aplicate principii diferite pentru noile şi vechile state membre’, a declarat Dacian Cioloş, în conferinţa de presă comună cu premierul bulgar Boiko Borisov, precizând că ‘ar trebui aplicat unul şi acelaşi principiu, ţinându-se cont de caracteristicile fiecăreia din regiunile UE’.

Comisarul european şi-a exprimat speranţa că bugetul Uniunii Europene pe 2011 va fi adoptat până la sfârşitul acestui an, pentru a se evita o creştere a deficitelor bugetare ale statelor membre.

În UE suntem 27 de premieri şi fiecare apără interesul propriei ţări, de aici vin şi divergenţele, a afirmat Boiko Borisov. El a subliniat că Bulgaria a pierdut miliarde de euro după ce a fost nevoită să închidă patru reactoare ale centralei nucelare de la Kozlodui ca să adere la Uniunea Europeană, iar cele 226 milioane de euro ar putea să fie o recompensă parţială a acestei pierderi.

În cursul vizitei lui Dacian Cioloş la Sofia, ministrul bulgar pentru agricultură şi alimentaţie, Miroslav Naidenov, i-a solicitat acestuia instituirea unei măsuri de susţinere a cultivatorilor de tutun, în cadrul Programului de dezvoltare rurală. ‘Ne confruntăm cu o criză socială în aceste regiuni – cele mai sărace din ţară -, din cauza terminării subvenţiilor’, a semnalat el.
SURSA: Agerpres