Pasiunea pentru explorare a dus-o în cele mai îndepărtate colţuri ale lumii: Marea Barieră de Corali, Cascada Victoria, Marele Canion. Atitudinea extrem de pozitivă despre viaţă şi firea sa îndrăzneaţă au ajutat-o să învingă până şi boala de care a aflat că suferea la o vârstă fragedă: cancerul.

“Din fericire, fiind studentă la Medicină, a fost mult mai uşor decât pentru mulţi alţii. O singură dată a fost nevoie de mai mulţi bani. Erau nişte analize pe care nu mi le plăteam, fiind studentă la Medicină” a declarat Miscodan în cadrul emisiunii Naşul.

Miscodan: "În Himalaya m-a luat un camion frontal în plin, a trecut şi peste mine"

“Nu am avut absolut nimic. Motocicleta s-a făcut praf, din păcate. Eram într-o curbă fără vizibilitate, a venit pe contrasens, m-a lovit în plin, motocicleta a căzut peste mine. A scos capul pe geam, a înjurat şi a trecut mai departe peste mine şi peste motocicletă şi a plecat. Şi m-am ridicat. Prietenii mei m-au poreclit „pisica”. După calculele mele ar trebui să mă mai potolesc, să nu mai umblu”, a spus Miscodan.

“Patagonia este unul dintre cele mai frumoase locuri pe care le-am văzut şi recomand cu toată căldura. Am traversat America de Sud pe motocicletă, am ajuns până în Ushuaia, care este cel mai sudic oraş din lume”, a mai spus Miscodan.