David Jordan a condus structura de Manufacturing şi Logistic Supply Chain a Unilever în Orientul Mijlociu între 1999 şi 2003, pentru ca apoi să coordoneze din Bucureşti  activitatea de Supply Chain a Unilever din Sudul Europei Centrale. În ultimii ani a oferit consultanţă în management de Operaţiuni şi Supply Chain mai multor companii din Europa Centrală şi de Est, în special din România şi Bulgaria, din domeniile farmaceutic, FMCG, agrochimic şi tipografic.

„Grupul Policolor – Orgachim se confruntă cu provocări legate de administrarea unui portofoliu în expansiune, întâmpinarea exigenţelor tot mai crescute din partea clienţilor, presiunile pe costuri, totul cu respectarea unui cadru legal complex, specific acestui domeniu”, a declarat noul CEO al Policolor- Orgachim, David Jordan.

Policolor este în etapa în care pe lângă construcţia unei fabrici noi, demarează şi proiectul propriului centru de distribuţie şi logistică.

Antreprenorul Ion Florescu pregăteşte vânzarea Policolor, după ce a ieşit recent din afacerile Albalact şi Top Factoring, pentru a se orienta spre piaţa imobiliară românească. Planul său este să iasă din firmă abia după mutarea producţiei din zona Theodor Pallady a Bucureştiului în cartierul Militari. În acest sens, în ianuarie 2015, producătorul a cumpărat un teren de 2,5 hectare ce a aparţinut companiei Chimester, localizat în spatele magazinului Dedeman Valea Cascadelor. Construcţia noii fabrici urmează să înceapă în această primăvară, producătorul având deja toate autorizaţiile necesare, pentru ca anul viitor să fie mutată producţia. Abia în 2020 va începe prospectarea pieţei pentru potenţiali cumpărători.

„Ne vom adresa, în principal, producătorilor de vopsele din lume. Va fi fie un «exit» din firmă, fie unul din divizii (chimie, răşini şi vopsele)“, a explicat antreprenorul într-un interviu acordat revistei Capital la începutul acestui an.

Pe lângă linia de producţie de vopsele şi lacuri pentru industria auto, cu o capacitate de 4.000 de tone pe an, care urmează să fie mutată, Policolor intenţionează să pună în funcţiune şi o linie secundară pentru producţia de vopsele pe bază de apă cu o capacitate de 5.000 de tone/an/schimb de producţie. Reprezentanţii Policolor au estimat costul de construcţie, incluzând terenul, la 6,4 mil. euro. Banii necesari provin din vânzarea terenului din Theodor Pallady.

Afacerile Policolor au crescut anul trecut cu puţin sub 10%, de la nivelul de 26,7 mil. euro înregistrat în 2016, iar pentru acest an, Florescu, anticipează un ritm de creştere similar. În aceeaşi perioadă, producătorul de vopsele Orgachim din Bulgaria, deţinut integral de Policolor, a raportat venituri cu circa 14% mai mari în 2017. „În Bulgaria suntem mai orientaţi spre segmentul de construcţii, în timp ce în România mergem mai mult pe Do-It-Yourself (DIY). Construcţiile au crescut mai repede decât sectorul DIY în ultima prioadă“, explică decalajul proprietarul afacerilor. Din grupul Policolor mai face parte producătorul de răşini Orgachim Resins şi producătorul de anhidride Ruse Chemicals.