"ANAF şi domnul ministru de Finanţe mi-au confirmat că şi în luna ianuarie avem încasări bugetare mai mari decât erau previzionate în plan. Asta înseamnă că o legislaţie mai bună, activitate mai bună a ANAF şi combaterea evaziunii fiscale o să ne asigure resursele bugetare de care avem nevoie", a declarat premierul.

Ponta a adăugat că vestea "mai puţin bună" este aceea că "nu am făcut 1,97 deficit, ci am făcut 1,85".

"Nu, domnule ministru (Darius Vâlcov – n.r.)?! Deci, asta înseamnă că suntem, după Germania, cei mai disciplinaţi bugetari, dar banii aceia trebuie să-i cheltuim în continuare", a mai declarat premierul.

În context, Ponta le-a cerut miniştrilor să se pregătească pentru întâlnirile cu delegaţia comună a Comisiei Europene, Fondului Monetar Internaţional şi Băncii Mondiale, aflată la Bucureşti.

"Vreau să vă pregătiţi, ministerele economice vorbesc, pentru întâlnirile pe care o să le aveţi cu delegaţia Comisiei Europene, Fondului Monetar Internaţional şi Băncii Mondiale. Suntem într-o situaţie foarte bună, pe care trebuie să o întărim. Să luăm toată măsurile pentru continuarea disciplinei bugetare, dar şi măsurile de stimulare a economiei, în aşa fel încât tot ceea ce am realizat în anii trecuţi să păstrăm şi în 2015: creştere economică, locuri de muncă, deficit mai mic şi investiţii străine mai multe", a transmis premierul în şedinţa de miercuri. (Sursa: Agerpres)