Conform sursei citate, o mare parte dintre gospodării – 84,7% folosesc PC-urile pentru accesarea Internetului de acasă, în timp ce calculatoarele portabile – laptop, netbook, tabletă – sunt folosite de către una din 3 gospodării. Într-o proporţie mult mai mică sunt utilizate alte dispozitive, cum ar fi telefoanele mobile şi smartphonurile – 20%.

Tipurile de conexiune folosite la accesarea Internetului de acasă sunt în proporţie de 88,2% conexiunile broadband fixe – conexiunile de bandă largă fixe, urmate la mare distanţă de conexiunile broadband mobile – 24,5% şi de conexiunile narrowband – 9,1%.

Datele INS relevă faptul că, din totalul gospodăriilor din România, mai mult de jumătate – 54,4% au acces la reţeaua de Internet acasă, majoritatea – 70,9% dintre acestea concentrându-se în mediul urban.

În profil teritorial, la nivelul anului 2014, conectarea la Internet a fost mai răspândită în gospodăriile din regiunea Bucureşti-Ilfov – 76,7%, urmată la mare distanţă de regiunile Vest şi Nord-Vest – 61,3%, respectiv 58,3% Sud-Est şi Centru – 51,8%, respectiv 50,2%.

La polul opus, cele mai mici ponderi ale gospodăriilor cu conectare la Internet, se află în regiunile Sud Muntenia – 46,1%, Sud-Vest Oltenia – 47,1% şi Nord-Est 48,3%. Din punct de vedere al mărimii gospodăriei, se constată o corelaţie între numărul de persoane din gospodărie şi interesul crescut pentru conectare la reţeaua Internet.

Din totalul persoanelor cu vârsta cuprinsă între 16 şi 74 ani, proporţia celor care au folosit vreodată Internetul a fost de 61,6%. Dintre utilizatorii curenţi 60% folosesc acest instrument cu frecvenţă zilnică sau aproape zilnică.

Totodată, dintre bărbaţii cu vârste cuprinse între 35-44 ani, peste jumătate – 52,5% au folosit Internetul zilnic sau aproape zilnic, comparativ cu 54,4% dintre femeile din aceeaşi grupă de vârstă. La grupa de vârstă 55-64 ani, situaţia se inversează.

În funcţie de regiunile de dezvoltare, ponderea persoanelor care au utilizat Internetul a fost de 80,7% în Bucureşti-Ilfov şi constituie cel mai ridicat procent din ţară. La distanţă considerabilă, urmează regiunile Vest şi Nord-Est cu 70,4%, respectiv 62,6%, iar celelalte regiuni prezentând proporţii de sub 60%.

Din categoria persoanelor de 16-74 ani care trăiesc în mediul rural, mai mult de jumătate nu au folosit niciodată calculatorul, iar în cazul persoanelor tinere, cu vârste cuprinse între 16 şi 34 ani, care trăiesc în localităţi rurale, ponderea celor care nu utilizează calculatorul este de 22,7%.

Proporţia bărbaţilor utilizatori de calculatoare este puţin mai mare decât cea a femeilor, 65,3% faţă de 61,1%.