Polițiștii presupun, din datele şi probele administrate în cauză, că în perioada decembrie 2015 – martie 2016,  mai multe persoane,  prin intermediul unei societăţi comerciale din Bulgaria au făcut  achiziţii intracomunitare de autoturisme,  pe care  le-ar fi comercializat, integral, pe teritoriul României, prin intermediul unor parcuri auto.

Prin utilizarea  societăţii comerciale din ţara vecină, suspecţii ar fi  ascuns  veniturile realizate din vânzare, fiind creat astfel un prejudiciu de aproximativ 1.360.000 lei (298.000 de euro).

Percheziţia domicilară la sediul societăţii comerciale  din Bulgaria se realizează cu sprijinul autorităţilor bulgare, în baza Legii nr. 302 / 2004 privind cooperarea judiciară internaţională în materie penală. Persoanele identificate  sunt conduse pentru audieri la sediul Serviciului de Investigare a  Criminalităţii Economice a Sectorului 2 Poliţie.

Din nefericire, această acțiune a poliției vine foarte târziu după ce România a fost invadată de vehicule cu proveniență incertă sau care sunt comercializate prin încălcarea legii. Totodată, valoarea prejudiciului este extrem de mică în comparație cu estimările privind comerțul ilegal cu vehicule.