Parlamentarul olandez de extremă-dreapta Geert Wilders a cărui formaţiune, Partidul pentru Libertate, a ajuns în Parlamentul European după ce a obţinut peste 16% în ultimele alegeri europene, a declarat că România şi Bulgaria ar trebui să părăsească UE, relatează Euronews în pagina sa online.

Declaraţia a fost făcută de Geert Wilders într-un interviu acordat postului european de televiziune Euronews. Întrebat dacă Uniunea Europeană (UE) ar trebui să îşi „deschidă porţile pentru Ucraina”, Wilders a declarat că, în opinia sa, „niciun alt stat nu trebuie să (mai) adere la Europa”. „Eu sunt chiar pentru ca România şi Bulgaria să părăsească Uniunea Europeană”, a subliniat acesta.

„Olandezii cred că Europa este suficient de extinsă”

Parlamentarul olandez de extremă-dreapta a precizat, de asemenea, că partidul pe care l-a fondat, Partidul pentru Libertate, cunoscut pentru poziţiile sale antiislamice, „a votat împotriva ratificării Tratatului privind aderarea României şi Bulgariei” la blocul european. El susţine că „olandezii cred că Europa este suficient de extinsă” şi că s-ar opune „oricărei noi aderări”, precizând că el este „de acord cu ei”. „Cred că aceste două ţări nu sunt deloc pregătite. Nu sunt pregătite şi, în acelaşi timp, sunt foarte corupte”, a subliniat el.

„Trebuie să avem o Europă mai restrânsă, cu sarcini mai limitate, mai degrabă decât o Europă extinsă, în pofida faptului că ar fi mai influentă”, a conchis liderul extremist. El a declarat, de asemenea, că se opune ideii „unei Europe Federale”, acesta dorind ca olandezii să rămână „independenţi”, iar Olanda să coopereze „doar în domeniul economic”.

Nici Turcia nu trebuie să intre în UE

Wilders a declarat, totodată, că se opune aderării Turciei la Uniune. „Nu am nimic împotriva acestei ţări. Este un aliat respectat în cadrul NATO, iar turcii sunt prietenii olandezilor. Dar nu sunt membri ai familiei. A fi un bun vecin nu înseamnă a fi membru al familiei. Iar Turcia este o ţară islamică (…), (integrarea acesteia) ar costa scump (…), vom avea de-a face cu şi mai multţi imgranţi, lucru de care nu avem nevoie”, a argumentat Wilders.

În opinia liderului de extremă-dreapta, majoritatea musulmanilor care au emigrat şi trăiesc în ţările occidentale nu sunt extremişti sau terorişti. Însă, în pofida acestui fapt, dacă va fi acceptată „o imigraţie masivă, atunci, în viitor, cultura islamică, identitatea islamică şi ideologia islamică vor câştiga tot mai multă importanţă” în societăţile occidentale, a subliniat el.

SURSA: Mediafax