Conform unui comunicat al companiei, bugetul de investiţii a fost aprobat marţi de Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor. Principala destinaţie a investiţiilor continuă să fie divizia Upstream, pentru care au fost bugetate investiţii de peste 4,15 miliarde de lei (91% din buget), urmată de Downstream Oil, cu un buget de investiţii de 323 milioane de lei, în 2017. 

De asemenea, acţionarii au aprobat distribuirea de dividende în valoare de circa 850 milioane lei pentru anul financiar 2016, respectiv de 0,015 lei/acţiune. 

„În 16 februarie 2017, am anunţat Strategia Actualizată 2021+, care reafirmă direcţiile curente ale Societăţii, asigurând continuitate în generarea de performanţă. Prin această strategie, OMV Petrom se angajează să menţină o poziţie financiară solidă şi să ofere un dividend atractiv pentru acţionari”, a declarat Mariana Gheorghe, CEO al OMV Petrom. 

OMV Petrom este cel mai mare grup petrolier integrat din Europa de Sud-Est, cu o producţie anuală de ţiţei şi gaze de aproximativ 64 milioane bep (barili echivalent petrol) în 2016. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual şi operează o centrală electrică de înaltă eficienţă de 860 MW şi un parc eolian de 45 MW. 

Pe piaţa distribuţiei de produse petroliere, OMV Petrom este prezent pe pieţele din România şi ţările învecinate prin intermediul a 783 benzinării, la sfârşitul lui 2016, sub două branduri, OMV şi Petrom. 

OMV, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, deţine 51,01% din acţiunile OMV Petrom, statul român, prin Ministerul Energiei, deţine 20,64%, Fondul Proprietatea deţine 12,57%, iar 15,78% se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucureşti şi la Bursa de Valori Londra.

AGERPRES