Oferta pusă la dispoziţie de Blue Air pasagerilor de pe cursele suspendate ale MyAir rămâne valabilă şi în zilele următoare, dacă situaţia va persista, au declarat pentru capital.ro, reprezentanţii operatorului aerian Blue Air.

Conducerea Blue Air nu a stabilit încă până când va menţine valabilă oferta de zbor cu plata exclusiv a taxelor de aeroport pentru clienţii MyAir, urmând să realizeze un plan intern în această privinţă, ne-a spus Florentina Ivan, directorul de marketing al companiei. Compania My Air, care nu poate opera zboruri de pe şi înspre aeroporturile italiene, nu a dat detalii cu privire la reluarea curselor, însă oficiali din domeniu sunt de părere că situaţia va fi prelungită.

Potrivit reprezentantului Blue Air, taxele de aeroport sunt cuprinse între 19 şi 21 de euro pentru cursele dinspre Italia şi de 43 de euro pentru plecările de pe Băneasa spre destinaţiile italiene. Astfel, pentru o cursă dus-întors pasagerii ar trebui să plătească 62-64 de euro, în oferta Blue Air. 

Compania românească a venit cu această ofertă după ce operatorul aerian low-cost MyAir a anunţat că suspendă 70% dintre zborurile operate la nivel internaţional, printre care şi cele de pe Aeroportul Internaţional „Aurel Vlaicu” spre Italia.

Cei care şi-au cumpărat un bilet pentru o cursă a companiei My Air cu destinaţia România – Italia şi Italia – România, indiferent de locul de plecare sau aterizare, pot lua o cursă Blue Air, plătind doar taxele de aeroport.

DETALII:
Citeşte şi UPDATE: Cursele MyAir operate de pe Băneasa, suspendate din cauza datoriilor.