Decizia a fost luată după ce Ministerul Finanțelor Publice a respins cererea de reautorizare a antrepozitului fiscal a companiei de pe platforma Petromidia.

“Rompetrol Gas a luat act cu suprindere de hotărârea Ministerului Finanţelor Publice de respingere a cererii de reautorizare a antrepozitului său fiscal de producţie situat pe platforma Petromidia (staţia de îmbuteliere GPL Năvodari), situatie ce a condus la revocarea autorizaţiei curente de antrepozit fiscal”, se arată în sursa citată.

Până la difuzarea acestei știri nu au putut fi contactați reprezentanții Ministerului de Finanțe.

Conform anunțului trimis de companie, decizia Comisiei de autorizare din cadrul Ministerului Finanţelor Publice a fost adoptată în ședințele din datele de 21 aprilie şi 19 mai 2016, aceasta fiind comunicată Rompetrol Gas în data de 25 mai.

Reprezentanții Rompetrol Gas susțin că au început încă din 2010 demersurile legale pentru reînnoirea autorizației de antrepozit fiscal a acestui punct de lucru, însă “aceste demersuri au fost îngreunate de situația unor active utilizate de Rompetrol Gas în cadrul procesului de producție, proprietate a Rompetrol Rafinare și care au facut obiectul deciziei ANAF din 10 septembrie 2010, prin care s-au instituit măsuri asiguratorii asupra tuturor bunurilor imobile, mobile și deținerile ale Rompetrol Rafinare”.

Compania va încerca să ia toate măsurile legale pentru protejarea angajaților săi de această decizie, se mai arată în comunicat.
“Astăzi, cei 30 de angajați ai stației din Năvodari urmau să încarce gazul petrolier lichefiat produs de rafinăria Petromidia în peste 1.000 de butelii, produse purtătoare de TVA și alte taxe”, potrivit sursei citate.

La începutul acestei luni, procurorii DIICOT au pus sechestru pe rafinăria Petromidia, în cadrul unui dosar penal care vizează modul în care a fost privatizată rafinăria. Acest dosar este disjuns din dosarul Rompetrol, în care a fost judecat şi omul de afaceri Dinu Patriciu. 

Măsura procurorilor a fost luată la doar câteva zile de la anunțul companiei petroliere privind acordul încheiat cu chinezii de la CEFC, care vor să preia 51% din grupul KMG Internațional, acționarul majoritar al Rompetrol Rafinare.

Citiți și: Ministrul Energiei: Ne-am constituit parte civilă în dosarul Rompetrol pentru a recupera un eventual prejudiciu

Vicepreședinte KMG International: “Sechestrul de la Petromidia nu are sens. Rafinăria nu este ceva ce poate fi scos din ţară”