Prin folosirea accesoriilor de termoreglare dotate cu tehnologie de conectivitate, economiile pot ajunge până la 25% din valoarea facturilor.

 „Pe măsură ce tehnologia intră tot mai mult în viețile și casele oamenilor, folosirea acesteia, inclusiv la nivelul centralelor termice, reprezintă un pas firesc pentru a spori confortul utilizatorilor. Accesoriile de termoreglare reprezintă una dintre soluțiile eficiente și intuitive în acest sens, o provocare constantă de a oferi clienților o experiență cât mai bună în utilizarea sistemului de încălzire. De asemenea, montarea acestora poate aduce economii substanțiale la facturi”, a declarat Cătălin Drăguleanu, Country Manager Ariston Thermo România.

Cele mai căutate accesorii de termoreglare din portofoliul Ariston sunt sondele de interior, cele de exterior, precum și unitățile ce permit controlul prin internet a centralei termice, respectiv cele conectate la aplicația Ariston NET.

Toate tipurile de centrale acceptă astfel de dispozitive, iar procedura de instalare a accesoriilor de termoreglare este foarte simplă. Datorită sistemului plug & play, centrala recunoaște accesoriul montat și își va adapta modul de funcționare după acesta.  În ceea ce privește costurile, acestea pornesc de la 100 de lei pentru un termostat simplu sau o sondă de exterior și pot ajunge până la 900 de lei, în cazul celor controlate prin intermediul aplicațiilor mobile.

Cu ajutorul aplicației, centrala poate fi setată pe modurile iarnă, oprire cu activarea funcției anti-îngheț, vară sau vacanăi. Prin activarea funcției Auto, centrala va funcționa conform temperaturilor din exteriorul și interiorul locuinței, optimizându-se în timp real și reducând semnificativ consumul de energie. O altă funcționalitate importantă este programarea zilnică și săptămânală, în funcție de programul și stilul de viață al utilizatorilor.

Potrivit datelor companiei, odată cu trecerea la centrale în condensare, accesoriile de termoreglare sunt tot mai căutate de către clienți. Printre principalele avantaje ale utilizării acestora se regăsesc reducerea consumului de gaze și energie electrică, precum și creșterea confortului în spațiile locuite. Astfel, prin intermediul informațiilor oferite despre temperatura exterioară și cea interioară, acestea completează cadrul optim de funcționare al centralei la o eficiență maximă.