După reducerea cotei TVA pentru carne şi produsele din carne, fiecare român va avea, anual, cu 81 de lei mai mult în buzunar decât acum. Astfel, o familie cu patru membri va plăti anual pe carne peste 1.700 lei. Cu TVA 5% ar face o economie de aproximativ 325 de lei, având pe masa aceeaşi cantitate de produse.

Preţul mediu pentru un kilogram de carne de pasăre, cu TVA de 24%, este de 9 lei. Asta înseamnă o cheltuială anuală pentru o familie de 666 de lei. Cu TVA de 5% la sută, aceeaşi cantitate de carne de pui ar costa 539,5 de lei. 

Pentru carnea de porc, preţul mediu, cu TVA de 24%, este de 17 lei pentru un kilogram. Asta înseamnă o cheltuială de 802,5 lei anual. Cu TVA de 5%, din bugetul familiei s-ar cheltui 650 de lei. 

Pentru carnea de vită, preţul mediu, cu TVA de 24%, este de 18 lei per kilogram. Cheltuiala pe un an s-ar ridica la 238 de lei. Cu TVA de 5%, costul ar fi de 192,5 de lei.