Inmatricularile de masini noi in Italia au scazut cu 19,5% in iunie 2008, fata de aceeasi luna a anului trecut, ajungand la 184.275 unitati. Aceasta este cea de-a sasea luna consecutiva de scadere, potrivit Automovive News Europe, care citeaza informatii guvernamentale publicate marti de statul italian.

Scaderea numarului de inmatriculari a masinilor noi inregistrata in iunie pe piata italiana este cea mai abrupta de la inceputul anului 2008, insa era anticipata de analisti.

De asemenea, si inmatricularile de autovehicule apartinang grupului Fiat (care detine cea mai mare cota de piata in Italia) au inregistrat in luna iunie o scadere procentuala de 16,5% comparativ cu aceeasi luna a anului trecut. Astfel, inmatricularile de Fiat in Italia au ajuns la 60.220 de unitati in iunie si cu toate acestea, grupul Fiat a reusit sa-si mentina cota de piata detinuta la peste 32%.

Inmatricularile totale inregistrate in primele sase luni ale acestui an in Italia au scazut cu 11,45% fata de aceeasi perioada a anului trecut, ajungand in prezent la 1.259.365 unitati.