Oficialii companiei americane Motorola au anuntat ca vizeaza economisirea a 800 milioane de dolari in 2009 prin reducerea personalului cu 3.000 de angajati. Mai mult de doua treimi dintre cei disponibilizati vor proveni din divizia de telefonie mobila.

„Concedierile vor fi efectuate la nivel global, in cadrul tuturor diviziilor, insa mare parte vor fi aplicat in cadrul celei de telefonie mobila” a declarat purtatorul de cuvant al companiei americane. Motorola avea la finele anului 2007 66.000 de angajati la nivel global.

Oficialii producatorului american au mentionat faptul ca inginerii si designerii de la Motorola s-au stradut sa creeze terminale inedite, dar ca aceasta companie ar fi avut mai degraba nevoie de un rival pentru iPhone, la capitolul interfata si servicii.

Concedierile masive arata ca inginerii si designerii nu sunt imuni la schimbarile petrecute in interiorul companiei, care se afla intr-o adevarat criza.

Motorola a anuntat la randul sau primul terminal dotat cu Google Android, care va fi disponibil insa abia in perioada Craciunului din 2009.

Sursa: PC World