Motorola a anuntat semnarea unei serii de contracte în valoare totală de 431 milioane dolari cu China Mobile Communications Corporation pentru extinderea şi îmbunătăţirea reţelei companiei chineze. Aceste acorduri au fost încheiate în prima jumătate a anului 2008 şi reflectă poziţia Motorola ca furnizor global de soluţii pentru reţele GSM. Aproximativ 50% din veniturile rezultate din aceste contracte a fost înregistrate în primele şase luni din 2008.

Prin această colaborare, China Mobile poate să îşi extindă acoperirea reţelei şi să îşi administreze reţeaua GSM mai eficient, maximizându-şi concomitent veniturile rezultate din investiţii şi ofererindu-le abonaţilor săi servicii mult îmbunătăţite.

Conform prevederilor acestor acorduri, Motorola va oferi CMCC atât echipamente de reţea, cât şi o serie de servicii.

„Motorola colaborează cu China Mobile încă de acum 20 de ani”, a declarat Ruey-Bin Kao, preşedintele Motorola China. „Ca partener strategic pe termen lung al China Mobile, vom continua să le oferim reţele GSM de generaţie nouă pentru ca ei să le livreze utilizatorilor cea mai atrăgătoare experienţă de comunicaţii”.

Sursa: Motorola