'Astăzi, în România, transferul proprietăţii de la stat la privat este evident pentru toată lumea că nu se mai poate face decât prin piaţa de capital. În domeniul reglementării avem multe plusuri şi vreo 3-4 restanţe mari. Plusurile sunt că, astăzi, mai avem doar două legi mari pe care le trecem prin Parlament. Există, în momentul de faţă, un curs favorabil pentru care legislaţia pieţei de capital să meargă cu uşurinţă în dezbaterea parlamentară. Mă refer aici la Legea emitenţilor, precum şi Legea fondurilor de investiţii alternative. Practic, la finalizarea acestora, Legea veche – 207 – moare. Cred că suntem aliniaţi, astăzi, din punct de vedere al legislaţiei, cu statele care sunt în domeniul pieţei de capital emergente, nu de frontieră ca până acum', a declarat Ursache. 

Acesta a menţionat, totodată, că ASF are ca aşteptare o fuziune, în acest an, a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) cu Sibex. 

'Îmi doresc ca, până la sfârşitul acestui an, să lămurim problema contra-părţii centrale. Am încercat mai multe variante, iniţial cu participaţia statului, a Ministerului de Finanţe şi a Băncii Naţionale, dar n-am reuşit să trecem de acest prag. Mergem acum pe varianta de a crea o contra-parte centrală numai cu entităţile din piaţă. În cazul în care nu vom reuşi, analizăm posibilitatea, împreună cu Bursa, a ataşării la o contra-parte regională. Vreau, în acelaşi timp, să vedem dacă negocierile între cei doi operatori de piaţă (BVB şi Sibex Sibiu – n. r.) se finalizează cu o fuziune. Din punctul nostru de vedere, e o aşteptare, însă nu putem, în niciun caz, să intervenim asupra deciziilor celor două Adunări Generale de la Sibex şi de la BVB', a subliniat vicepreşedintele ASF. AGERPRES